Friday, April 22, 2016

Tips MELETUP Closing User ONEXOX

Oleh AD AZRUL
Kafe KAED

 5 Masalah Pengguna Telco



1. Voicemail mahal; ada telco yang cas voicemail setanding dengan cas call seminit. 1XOX hanya cas RM0.05 sahaja.

2. Call mahal - sistem block seminit. Kajian statistik Suruhanjaya Komunikasi, rakyat Malaysia purata call orang lain di bawah 30 saat. Onexox buat, block call 10 saat, 30 saat.
3. Internet slow - ONEXOX paling laju internet untuk telco. Percaya? Sebab Onexox pengguna belum ramai lagi, jadi dapat kelajuan maximum. Berbanding telco lain, pengguna sudah ramai, maka speed internet perlu direndahkan buat masa tertentu apabila mencapai maksimum pengguna yang boleh dicapai dengan kelajuan tertentu.

4. Validity - Ramai orang terpaksa topup setiap bulan semata mata takut nombor expired. Kalau orang pergi oversea selama beberapa bulan atau tahun pasti terseksa untuk suruhkan topup atau topup online setiap bulan semata - mata untuk kekal aktif. Onexox bagi 2 tahun 4 bulan , cukup bagi mereka yang menyambung master di luar negara.

5.  mesej dari 5digit nombor yang tolak kredit - cas tersembunyi dikenakan apabila kita mendapat mesej tentang ringtone, promosi etc dari no seperti 33445. ONEXOX dah block 5 angka ini.

Postpaid paling senang nak close. Sebab diorang bayar RM100 ke RM200 setiap bulan. Tunjukkan pengiraan bagaimana boleh berjimat dengan ONEXOX. Lepas sebulan, hubungi semula untuk dapatkan testimoni. Ramai yang puas hati dan semakin berjimat.

Usahakan untuk rembo student mall, Bayar sebulan RM150 tapak sebenarnya berbaloi jika kongsi duit ramai. Masuk dalam event2 besar kampus, buka booth.

Tanya public relation SRC- event2 yang boleh masuk, Usahakan untuk dapat murah harga student.

Ayat rembo paling masyuk,

" bang simkad jimat, tak topup dua tahun takpe"

Target closed 1 ke 2 orang sehari. Dalam sebulan 30 ke 50 orang .

Potensi user adalah semua orang di sekeliling.

Family > Saudara mara > kawan kawan > facebook > rembo ( tak kenal)

* Selalu tegur orang setiap hari, cerita pasal onexox. Nampak kat kedai makan cerita je pasal ONEXOX. Dah pakai sebulan, call balik tanya puas tak pakai? Nak jadi dealer tak?

Cuba capai superdealer, 50 activation dalam sebulan. Dealer di bawah tak semestinya perlu ramai tapi mesti berkualiti. Sebulan atleast 7 8 , 20 user dah cantik. Buat ONEXOX konsisten 3 tahun, income 4 5 angka.

Nama Pembeli Planner 2016

Bismillah

"If u fail to plan, u plan to fail"

1 Nora Zakiah
aien yunus
nawwarah
izzah pr src
adib mc
nadeem econs
solehuddin
idlan gambang
nazirul uniten
raihan pkp
hanif irfan
aqilah sani
farah najwa
nadzirah zin
yana wechat
maizan nordin
faris hakimi
ainaa mc dakwah
syakirna sepupu
anis pauzi mc
anis firdaus
asnida
farid akram
anis firdaus
noor easa
farah najwa
niqmah
ahmad farhan
asrol hafiz
idlan imran
era zafirah
puteri syahirah
rohani um
diamond shine
intan nadzirah
erry'k

maryam jamilah
ikhwan mirza
hannan
zulaika
intan pepias
solehah kelantan
fatin izzati
penang gen 12
nurfarhanah edu
khadijah nusaibah
amirah abha

next year tempah lagi :)