Thursday, May 30, 2013

Berkurun dah ..krik3..My experience for the 1st semester 2011

p/s: benda ni sepatutnya dipost pada 2 tahun yang lalu, tapi dah lama biar berkarat dalam draft. lolol

Assalamualaikum wbt.. lama juga aku tak update blog ni.. so kira apa yang akan aku tulis ni merangkumi banyak peritiswa - peristiwa menarik sepanjang Jan-Mei 2011.. Dakwah, belajar, hal-hal remaja, isu semasa..

Januari
Masuk semula sekolah sebagai pelajar form 5 tak sangka dah nak SPM dah.. sekejap betul masa berlalu.. Dah la cuti tak studi sangat.. Memang patut la result Diagnostik teruk.. jawatan berat menanti di sekolah.. Timbalan Presiden BADAR.. bila fikir - fikir balik rasa sangat kerdil dan tak layak untuk jawatan setinggi ni.. Apa nak jadi.. takdir so terima je lah.. Awal - awal ni budak

Februari
Bulan ni kalau ikut kalendar hijrah.. bulan ni bulan rabiulawal.. untuk Majlis Sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah aku telah dipilih untuk menjadi pengerusi majlis tersebut.. first time jadi pengerusi majlis sepanjang 10 tahun sebagai pelajar.. sekolah rendah tiada peluang.. sekolah menengah ada peluang.. so , agak kekok hari tu..tapi okay lah first time..antara program paling meriah Badar tahun 2011. banyak acara dijalankan. terima kasih sangat kepada semua ahli organisasi.

Bergambar dengan Setiausaha Agung BADAR 2011



Ringkasan 2011
Banyak cabaran dan halangan, saat pahit manis pada tahun ini. Segala kritikan, perbalahan, senyum tawa ceria bersama rakan-rakan akan sentiasa diingati walaupun kita sudah 2 tahun kita meninggalkan sekolah. Banyak perkara yang nak sangat dicapai disekolah dahulu tidak kesampaian, walaubagaimanapun LIFE MUST TO GO ON! Sama-sama muhasabah diri untuk masa hadapan yang lebih cerah. Dan menjadi hamba Allah SWT yang lebih taat. :-(

psss: sedih tak dapat skor straight A's SPM, tak dapat pergi oversea...pasti ada hikmah disebaliknya :DD..

Mudin's Profile

Assalamualaikum wbt. Maaf lama tak update blog. InsyaAllah saya akan lebih gencar dan cakna dalam pengurusan masa untuk memastikan blog ini terus dikemas kini. Selamat mengenali saya! Tujuan menulis ini bukan riak atau sebagainya, tapi adalah untuk mengimbau kembali perjuangan saya sebagai seorang manusia untuk menjadi lebih baik pada masa hadapan, dan agar semangat dalam diri dapat disemarakkan lagi apabila membaca kejayaan diri yang lepas. InsyaAllah! :D

Nama : Mohd Naj'muddin bin Abdul Razak
Lahir : 16 Julai 1994
Lahir : Kota Kinabalu, Sabah
Membesar di : Selama, Perak
Hobi : Bermain Futsal & Softball, pergi ke perpustakaan, dan menonton siri televisyen "Laws & Debating Bases" spt. Boston Legal, Laws and Orders, SVU  dan Suits.

Latar Belakang Pendidikan :

1. Sekolah Kebangsaan Selama, Jalan Menteri (2001-2006)
  •  Pengawas Pusat Sumber 2003-2005
  • 8th place Story Telling Competition SKSJM 2005
  • Pertandingan Bercerita Kisah Al-Quran MTQ 2006
Ketika Menyambut Hari Lahir ke 20 bersama adik - adik Usrah

2. Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah(2007-2011)
  • Timbalan Presiden Badan Dakwah dan Rohani (BADAR) 2011
  • Ketua Pengarang Buletin Bulanan BADAR
  • Setiausaha Agung Seratas Islamic Society
  • Presiden Kelab Catur
  • Pidato Hari Kemerdekaan
  • Pembimbing Rakan Sebaya (PRS)
  • Pemain pasukan Softball SERATAS LMS
  • Guru Muda Pelajar PMR 2010
  • Menjuarai Pertandingan Esei Transformasi Tokoh Sejarah 
  • Fasilitator Kem Pendidikan At-Taqwa 2010
  • Menyertai Hari Kebudayaan Bahasa Arab ke 5 SBP 2010
  • Mengikuti Kursus Bina Negara (Modal Insan), Biro Tatanegara ,Jabatan Perdana Menteri SBP ZON UTARA 2011
  • Pertandingan Hafazan Majlis Tadarus Al-Quran dan Festival Nasyid LMS 2011
Annual Grand Meeting (AGM) Engineus 2012-2013

3. Pusat Asasi Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (2012-2013)

Semasa Pelajar Tahun Satu 
  • Setiausaha Agung Persatuan Pelajar Islam Seratas (I-PIS)
  • Calon Finalis Timbalan Presiden ENGINEUS 2
  • Program Coordinator Aidilifitri ENGINEUS 2012/2013
  • Blackhawk subcom Engineus sem 1 2012/2013
  •  Novice Debater : 1) Sri Iskandar Debate Open 2) Rector's Cup 3) Uniten's Open 4) National Novice 2013

Mengendalikan Sesi Usrah selepas berfutsal
  • Pidato Kemerdekaan 2012 Anjuran Kelab Debat Bahasa Melayu
  • Tempat ke-3 Pertandingan Menulis Puisi Bulan Ramadhan
  • Menjuarai Pertandingan Penulisan Teks Khutbah Jumaat MAIP (Majlis Agama Islam Perak)
  • Ahli usrah aktif IKRAM Siswa
Semasa Pelajar Tahun Dua
                                                       Gen 10 di  Muktamar PKPIM UIAM PJ
  • Program Coordinator Ibadah Camp Sem 1 2013/2014 
Ibadah Camp
  • Head Unit of Book Discussion Global Community Club GCC Sem 1 2013/2014
  • Timbalan Amir PKPIM UIAM PJ 2013/2014
  • Pengerusi Perhubungan Kesatuan Pelajar Islam Perak (KPIP) Pusat Asasi UIAM PJ 2013/2014
  • Unit of Mass Media Dakwah & Tarbiyah PERKIM CFSIIUM 2013/2014
  •  Head of Special Task Baktisiswa Jalinan Kasih 9 PERKIM Sem 2 2013/2014
  • Head of Activism Bureau Global Community Club Sem 3 2013/2014
  • Programme Manager of Intellectual Discussion "Pluralisma Agama oleh Dr. Farid Shahran" Feb 2014
  • Programme Coordinator of "Teknik Belajar Mahasiswa Bitara" collaboration with PEMBINA March 2014
  • Unit Catering Perkampungan Menara Gading (PMG) Kebangsaan PKPIM April 2014
  • Programme Coordinator Masjid4U 2.0 April 2014
  • Panelis Forum " Taadud Jemaah : Suatu Kebaikan atau Perpecahan" anjuran School of Dummies
Semasa Transisi UIAM PJ ke UIAM Gombak (Jun - September 2014)
  • Unit of Preparation & Technical Taaruf Week 2014/2015 CFS IIUM
  • Part-time officer Mahallah Fatimah Az-Zahra
  • Mewakili PKPIM Bengkel Penulisan Media Anjuran Yayasan Aman
  • Peserta MSLS (Malaysian Student Leader Summit ) 2014 anjuran UKEC 
  • Naqib setia & pengarah strategik kaderisasi PKPIM UIAM PJ 2013/2014
  • Penjual sosej berkaliber dengan 10 orang anak buah 

Officer Mahallah Fatimah


Di MSLS 2014

  Bengkel Penulisan Yayasan Aman



4. Kampus Utama UIAM Gombak Sept 2014
  • Public Relation Wacana Islam & Melayu Intellectual Youth Club (IYC) 
  • Programme Manager Grand Iftar Mahallah Salahuddin Dec 2014
  • General Task Engineering Convention Enco 2015
  • Adun Muda Selangor anjuran Pejabat Negeri Selangor Dec 2014
  • Part-time Acid Reflux patient di Hospital Taiping
  • Head DnT Block Representative Council Salahuddin 2014
5.  Tahun 2015
  • Exco Dnt MRC Salahuddin 2015
  • Public Relation Perkampungan Menara Gading Perak 15
  • Subcommittee Welfare SRC 14/15
  • Subcommittee Education Enginius 14/15
  • Subcommittee Dakwah Bureau Ma'ruf Club 15/16
  • Co-chairperson DnT PKPIM UIAM Gombak
  • Public Relation Talk : Power of Youth Dakwah Carnival'15 Ma'ruf Club
  • Assistant Programme Manager TPPA Forum SRC 15/16
  • Master of Ceremony TPPA Forum SRC 15/16
  • Programme Manager Ibrah Talk by Ustaz Syaari Ma'ruf Club
  • Master of Ceremony Annual General Meeting Ma'ruf Club 15/16
  • Assistant Head of Welfare Bureau Enginius 15/16
  • Subcommittee Public Relation Secretariat Student Representative Council 15/16

That's all the achievement for now. I will update later :)
Perhaps, in English #OME